Η ομάδα μας

Ειδικευόμαστε στην υγεία της Γυναίκας

Σχετικά με εμάς

Συνιδρυτές του Κέντρου Γυναικολογικής Χειρουργικής στο Ηράκλειο Κρήτης, με μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία σε καταξιωμένα νοσοκομεία αναφοράς της Ελβετίας και Σουηδίας. Όνειρό τους ήταν να επιστρέψουν κάποτε στον τόπο που γεννήθηκαν και να προσφέρουν με την πείρα, την τεχνογνωσία και τον υπερσύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό που εκείνοι επέλεξαν, το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας που είχαν γνωρίσει και εφαρμόσει.

PD Dr med. Κωνσταντίνος Νιργιανάκης, PhD

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Το Φεβρουάριο του 2022, μετά από 14 χρόνια πορείας στη Γερμανία και Ελβετία, επέστρεψα με την οικογένεια μου στο Ηράκλειο, την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Δραστηριοποιούμαι στο Μητέρα Κρήτης και η κλινική μου ενασχόληση περιλαμβάνει τη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων όπως:

 • Ενδομητρίωση
 • Ινομυώματα και λοιπές παθολογίες μήτρας
 • Παθολογίες σαλπίγγων/ωοθηκών
 • Δυσπλασίες αιδοίου/κόλπου/τραχήλου (κολποσκόπηση, αντιμετώπιση δυσπλασιών με CO2- Laser)
 • Πρόπτωση μήτρας (συντηρητική αντιμετώπιση με κολπικούς πεσσούς, χειρουργική αντιμετώπιση με ή χωρίς πλέγμα)
 • Ακράτεια ούρων (συντηρητική αντιμετώπιση, χειρουργική αντιμετώπιση με πλέγμα TVT ή παραουρηθρική έγχυση Bulkamid)
 • Παρακολούθηση κύησης, τοκετός

Ηράκλειο -> Αθήνα -> Γερμανία-> Ελβετία -> Ηράκλειο

Τελείωσα το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου με άριστα και εισήχθην μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002.

Ως φοιτητής Ιατρικής τιμήθηκα με δύο υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβα το πτυχίο Ιατρικής με άριστα το 2008.

Ξεκίνησα την ειδικότητά μου στη Γερμανία και την ολοκλήρωσα στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βέρνης, Ελβετίας το 2015. Τα επόμενα 7 χρόνια εργαζόμουν ως επιμελητής Γυναικολόγος – Μαιευτήρας με εξειδίκευση στη Χειρουργική Γυναικολογία (προηγμένη λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση) στην ίδια κλινική, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα κέντρα γυναικολογικών ενδοσκοπικών επεμβάσεων διεθνώς. Με βάση τα κριτήρια της διεθνούς βιβλιογραφίας πληρούνταν οι αριθμητικές προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό μου ως “high volume laparoscopic and hysteroscopic surgeon”.

Από το 2017 ήμουν τακτικός εκπαιδευτής συναδέλφων στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική στην Ελβετία ενώ ήμουν οργανωτής- εκπαιδευτής (Chief mentor) του πρώτου ευρωπαϊκά διαπιστευμένου ελβετικού κέντρου στη Γυναικολογική Ενδοσκόπηση (GESEA Diploma Centre, AGE-Swissendos).

Το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022 έλαβα το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, Ολλανδία και έγινα επίκουρος καθηγητής (Privatdozent, venia docendi) στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, Ελβετία. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την παθοφυσιολογία του πόνου, τη μη ανταπόκριση στην ορμονική θεραπεία ασθενών με ενδομητρίωση/αδενομύωση καθώς και την επίδραση στη γονιμότητα και εγκυμοσύνη για τα οποία έχω τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Το Φεβρουάριο του 2022, μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφο Λεωνίδα Μαγαράκη ιδρύσαμε το Κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής, που εδρεύει στο Μητέρα Κρήτης, με σκοπό να παρέχουμε εφάμιλλες υπηρεσίες υγείας με αυτές που λαμβάνουν οι ασθενείς στα καλύτερα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Dr. Λεωνίδας Μαγαράκης MD

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Βιογραφικό

Το Μάρτιο του 2022, μετά από 15 χρόνια πορείας στη Σουδία, επέστρεψα στο Ηράκλειο, την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα με όραμα να προσφέρω στον τοπικό πληθυσμό τις γνώσεις που αποκόμισα.

Σε συνεργασία με το Μητέρα Κρήτης εγώ και ο εξαίρετος συνάδελφος Κωσταντίνος Νιργιανάκης αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής και σαν ομάδα πλέον, όπως μάθαμε να λειτουργούμε, να προσφέρουμε τις χειρουργικές μας γνώσεις με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον ασθενή.

Η κλινική μου ενασχόληση περιλαμβάνει τη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων όπως:

 • Ενδομητρίωση
 • Ινομυώματα και λοιπές παθολογίες μήτρας
 • Υπερηχογραφική διάγνωση παθολογίας πυέλου
 • Παθολογίες σαλπίγγων/ωοθηκών
 • Δυσπλασίες αιδοίου/κόλπου/τραχήλου (κολποσκόπηση, αντιμετώπιση δυσπλασιών)
 • Πρόπτωση μήτρας (συντηρητική αντιμετώπιση με κολπικούς πεσσούς, χειρουργική αντιμετώπιση με ή χωρίς πλέγμα)
 • Ακράτεια ούρων (συντηρητική αντιμετώπιση, χειρουργική αντιμετώπιση με πλέγμα TVT)
 • Γενική μαιευτική πράξη

Τελείωσα το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Φοίτησα στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησα το 2006.

Η ανάγκη μου για μάθηση με οδήγησε χωρίς δισταγμό στην αναζήτηση εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Στη Σουηδία ξεκίνησα την ειδικότητά μου στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του κεντρικού νοσοκομείου του Karlstad, Värmland. Ήδη μέσα από την ειδικότητα αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον μου για την λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική. Από το 2012 και μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εργαζόμουν ως επιμελητής Γυναικολόγος – Μαιευτήρας με εξειδίκευση στη Χειρουργική Γυναικολογία (προηγμένη λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση) στη Σουηδία στο κεντρικό νοσοκομείου του Karlstad και στην Μαιευτική – Γυναικολογική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Skåne Malmö το οποίο είναι ένα από τα 4 εθνικά κέντρα χειρουργικής αντιμετώπισης ενδομητρίωσης στη Σουηδία.

Σε αυτή μου την πορεία βρέθηκα και σε άλλα κέντρα με κορυφαίους χειρουργούς γυναικολόγους που με δέχτηκαν στις κλινικές τους. Σημαντικότερος ήταν με τον Mario Malzoni στο Avellino της Ιταλίας όπου έκανα hands on fellowship 6 μηνών.

Από το 2012 εώς το 2014 εκπαιδεύτηκα στην Αγγλία και το πανεπιστήμιο του Surrey με θεματολογία την Γυναικολογική ενδοσκόπηση (Advanced Gynaecologic Laparoscopy). To 2013 πέρασα με διάκριση τις εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γυναικολογικής Χειρουργικής όπου μου απονεμήθηκε ο τίτλος Γυναικολόγου Ενδοσκόπου. 

Από το 2019 έχω εμπλακεί σε μια πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη στη Σουηδία. Στόχος της έρευνας είναι η εμβάθυνση της γνώση μας σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών μέσω της αφαίρεσης των σαλπιγγών μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής (opportunistic salpingectomy). Στην έρευνα αυτή είναι βασισμένη και η διδακτορική μου διατριβή, που υπολογίζεται ότι θα τελειώσει το 2023 με έδρα το πανεπιστήμιο του Göteborg στη Σουηδία. Το θέμα της διατριβής είναι εάν η λαπαροσκοπική αφαίρεση των σαλπίγγων για στείρωση είναι περισσότερο επιβλαβής στις ωοθήκες σε σχέση με την κλασική μέθοδο της απολίνωσης.

Παράλληλα συνεχίζω να συνεργάζομαι με χειρουργικά κέντρα στη Σουηδία για να εξασφαλίσω την συνεχή εξέλιξη μου στο κλινικό κομμάτι στην γυναικολογίας.

Magarakis L